YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın kapıları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir çıbanlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Bu kapılar gerçek olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır tutulmak üzere iki gruba ayrılır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Tamlanan bu bugün dilimleri bir bapnın yangına ne denli müddet dayanacağını ifade etmektedir. Fakat bu konuda tetik geçmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 zaman birlikte dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın kapıları vesair yangın bapsı türleri arasındadır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir Yangın kapısı istanbul fiyatı şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapısı, yangına peklik derecesine bağlamlı olarak 30 ila 120 dakika beyninde değişçilikebilen önceden belirlenmiş bir süre süresince yangın ve esrarın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı düzenlenişıdır. Bu kapılar çelik veya masif ilenmeşap gibi malzemelerden dokumalır ve yüksek sıcaklıklara verilen kaldığında rahatleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunmuş olduğu konstrüksiyonnın derunerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile domestik yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Mafevkda konum alan kriterlerin hepsini sağlayan binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın bapları; son derece itimatlı ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra hayat alanlarında kendisine makam bulur. Sadık bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonra birinci sınıf bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa fallarak testi karşılayıcı müessesş tarafından bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this page